Amnesty: Poliţia din Filipine supune deţinuţii la "ruleta torturii”


Raport Amnesty: Poliţia din Filipine supune deţinuţii la "ruleta de la tortură”
Raport Amnesty: Poliţia din Filipine supune deţinuţii la "ruleta de la tortură” (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Atunci când inspecţiile nu sunt anunţate - şi, prin urmare, şefii penitenciarelor nu au timp să muşamalizeze tot - vizitele organizaţiilor de monitorizare a drepturilor omului în închisori dezvăluie surprize.

Rezultatul unei misiuni a Comisiei pentru Drepturile Omului în Filipine dezvăluie adevarul despre o celulă secretă dintr-o închisoare din Biñan, provincia Laguna. Celula nu este nici măcar listată în registrul centrelor de detenţie al Poliţiei, prin urmare, nu există oficial.

Cu toate acestea, în celulă există deţinuţi de drept comun şi există, de asemenea, o masă pe care este amplasată o ruletă. În loc de numere şi culori, aceasta conţine tehnici de tortură. Se aruncă cu bila, care decide ce tortura îi va fi aplicată unui nenorocit care vine la rând.

În cazul în care bila se opreşte la "30 de secunde ca liliacul", prizonierul este atârnat cu capul în jos pentru o jumătate de minut. În cazul în care bila cade la "20 de secunde de Manny Pacquiao" , victima este lovită, fără încetare, pe perioada respectivă.

Cel puţin un număr de 44 de deţinuţi au fost torturaţi cu "ruleta torturii" conform raportului Amnesty.