Ana Bogdan câştigă. Gabriela Ruse şi Nicoleta Dascălu pierd la Dubai

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (Getty Images)

La turneul de tenis ce are loc la Dubai, cu premii în valoare de 100.000 USD, participă româncele: Ana Bogdan, Gabriela Ruse şi Patricia Ţig. Nicoleta Dascălu a jucat în calificări pentru un loc pe tabloul principal, dar a pierdut în runda finală.

Ana Bogdan (locul 121 WTA) a învins-o pe unguroaica Dalma Galfi (21 de ani, locul 263 WTA), beneficiara unui wild card, cu scorul de 1-6, 6-4, 6-2 şi se califică în optimi.

Adversara următoare va fi învingătoarea din partida în care va juca favorita 2, slovaca Vicktoria Kuzmova cu o jucătoare venită din calificări.

Tot în primul tur Gabriela Ruse (locul 185 WTA), beneficiara unui wild card nu a reuşit să treacă de rusoaica Vitalia Diatcenko (29 de ani, locul 91 WTA), cap de serie 7, care a învins-o cu scorul de 6-0, 6-3.

În calificările pentru promovarea pe tabloul pincipal, Nicoleta Dascălu (locul 284 WTA) - după ce în primul tur a învins-o pe nemţoaica Vivian Heisen (locul 460 WTA) cu scorul de 6-1, 6-3 - nu a reuşit să treacă în ultimul tur de rusoaica Valentina Ivanenko (26 de ani, locul 240 WTA), favorită nr.7, care a dispus de româncă cu scorul de 6-2, 7-6(6) 10-5.

Tot în cadrul turneului de la Dubai, Patricia Ţig o va întâlni marţi pe germanca Tatjana Maria, cap de serie 6.

În proba de dublu vor juca două perechi româneşti, Ana Bogdan/Gabriela Ruse, care va întâlni cuplul americano-sloven Bernarda Pera/Tamara Zidansek, şi Elena Bogdan/Patricia Ţig, care va înfrunta perchea spaniolă Georgina Garcia-Perez/Sara Sorribes Tormo, cap de serie 3.