Ana Bogdan, vicecampioană la turneul ITF de la Saint-Gaudens (Franţa)

Jucătoarea noastră a cedat în ultimul act al competiţiei franceze în faţa Anei Kalinskaia din Rusia, în două seturi, scor final 6-3, 6-4.
Ana Bogdan
Ana Bogdan (Wikipedia.com)

Ana Bogdan (26 ani, 131 WTA) a ratat cucerirea titlului la ITF W60 “Engie Open Saint-Gaudens”, circuit dotat cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari.

Sportiva noastră - cap de serie numărul doi - s-a înclinat în marea finală în faţa unei tenismane mai slab cotate în ierarhia mondială WTA - rusoaica Ana Kalinskaia (20 ani, 180 WTA), cu scorul de 6-3, 6-4. Partida a durat o oră şi 12 minute.

"Astăzi nu a fost ziua mea cea mai bună, dar voi lua lucrurile pozitive din această săptămână. O finală este, până la urmă, o finală. Am învăţat să mă bucur de fiecare victorie, oricât de mică ar fi ea, pentru că este a mea, la fel cum este lupta mea, eu trăiesc acele moment la maximă intensitate.. Sunt atât de bucuroasă că am revenit, că am făcut câţiva paşi în direcţia bună şi cu siguranţă, acesta este doar începutul. De aici singura direcţie e spre mai bine. După ploaie, iese soarele." a mărturisit campioana noastră imediat după partidă într-o postare pe Instagram.

Ana Bogdan va primi pentru evoluţia ei 48 de puncte WTA, care o va propulsa pe locul 126 WTA începând de luni.