Anatol Şalaru: Igor Dodon trebuie oprit până nu şi-a aşezat infrastructura de putere

După stabilizarea economică prin finanţarea externă de către Guvernul Sandu, Dodon va cere reîmpărţirea fotoliilor ministeriale şi eliminarea unor deputaţi incomozi din conducerea unor comisii parlamentare, afirmă liderul PUN.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

În cadrul unei recente emisiuni televizate, preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că unii deputaţi din partea blocului ACUM nu susţin toate iniţiativele Partidului Socialiştilor. Acesta a amintit că deputaţii Octavian Ţîcu, Lilian Carp, Andrei Năstase şi Iurie Reniţă nu au votat-o pe Zinaida Greceanîi în calitate de preşedinte a Parlamentului şi pe Ruslan Flocea la funcţia de director CNA.

În context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, a ţinut să menţioneze că Igor Dodon nu a rezistat prea mult timp fără să atace unionismul, şi implicit ideea de românism în Republica Moldova. „Atacul fudul şi datul din deget la adresa deputatului Iurie Reniţă, dar şi la ceilalţi parlamentari, Octavian Tăcu şi Lilian Carp, evidenţiază nevoia de legitimare a infrastructurii de putere pe care şeful statului şi-o creează cu sprijinul parlamentarilor ACUM dar şi a unora din aleşii PDM”, a declarat Şalaru.

Liderul PUN susţine că reacţia „ţâfnoasă” a lui Dodon, în contradicţie cu „mieunatul” văzut de toată lumea în discuţiile cu Plahotniuc, ar ascunde existenţa unui plan aflat în derulare şi coordonat de Moscova.

În opinia lui Şalaru, după stabilizarea economică prin finanţarea externă de către Guvernul Maiei Sandu, Igor Dodon va pune în discuţie reîmpărţirea fotoliilor ministeriale şi eliminarea unor deputaţi incomozi din conducerea unor comisii parlamentare.

„Lipsa de reacţie a liderilor ACUM la atacurile lui Dodon asupra parlamentarilor săi îl vor motiva pe acesta să vină cu noi şi noi pretenţii. Dodon trebuie oprit cât nu este târziu şi nu şi-a aşezat infrastructura de putere. Dacă va fi lăsat să-şi facă de cap, primele victime ale preluării sistemului, demult ticăloşit, vor fi chiar membrii blocului ACUM”, a conchis Anatol Şalaru.