Anatol Şalaru: R. Moldova va pierde tot ce a câştigat după desprinderea de URSS, în cazul victoriei PSRM în alegeri

Federalizarea RM, permanentizarea trupelor ruse, renunţarea la Acordul de Asociere cu UE etc. sunt doar câteva din lucrurile ce se vor întâmpla în cazul venirii socialiştilor la putere, afirmă Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, susţine că afirmarea interesului Federaţiei Ruse pentru alegerile parlamentare din februarie, exprimate de către Vladimir Putin în cadrul recentei vizite a lui Igor Dodon la Moscova dovedesc fără echivoc pericolul căderii Republicii Moldova de pe harta interesului lumii civilizate.

Liderul PUN a ţinut să noteze că pericolul menţionat nu este unul inventat ci extrem de real şi poate fi evitat doar participând masiv la vot şi acordând încrederea blocului pro-european ACUM.

„Federalizarea R. Moldova, permanentizarea trupelor ruse nu doar în Transnistria, reorientarea vectorului politicii externe prin renunţarea la Acordul de Asociere cu UE şi aderarea la Uniunea Vamală Euro-Asiatică sunt doar câteva din lucrurile ce se vor întâmpla în cazul venirii socialiştilor la putere”, scrie Şalaru pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, preşedintele PUN atenţionează că în cazul unei victorii a socialiştilor, unioniştii vor fi primii vizaţi de acţiunile lui Dodon şi ale PSRM riscând să fie pierdut tot ce a câştigat R. Moldova odată cu desprinderea de URSS. „Intrarea în aceste alegeri pe post de spoiler a partidelor declarat unioniste, dar cu care nimeni de la Bucureşti nu vrea să discute, nu face decât să compromită acest deziderat al poporului român.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe