Anatol Şalaru: „Rusia nu va participa la parada militară de Ziua Independenţei”

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a anunţat că Rusia nu va participa la parada militară din 27 august 2016 organizată la Chişinău.
Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării
Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării (facebook.com / anatol.salaru)

Într-un interviu pentru europaliberă.org ministrul Apărării Anatol Şalaru a menţionat că Rusia nu a acceptat invitaţia şi nu va participa la parada militară organizată de către Armata Naţională la 27 august 2016 prin care se va marca un sfert de secol de la independenţa Republicii Moldova.

„Rusia nu va participa, nu va veni nici ministrul Şoigu, nu vor veni nici militari, va fi reprezentată doar de ataşatul militar.”

Anatol Şalaru însă a asigurat că la paradă “vor participa militari din alte ţări precum România, Polonia, Ucraina, Turcia, Lituania. Vor veni ataşaţi miliari, miniştri ai Apărării din diferite ţări, viceminiştri, secretari de stat, generali. Va fi o paradă care va demonstra că Republica Moldova are susţinere internaţională”.

Menţionăm că relaţiile moldo-ruse au avut de suferit în ultimii ani, mai ales odată cu semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014. Au urmat o serie de embargouri şi o înrăutăţire a relaţiilor comerciale, economice şi politice dintre aceste două state.

Recent Ministerul Apărării şi cel de Externe de la Chişinău au calificat drept „sfidătoare” şi „inadmisibile” antrenamentele militare de săptămâna trecută ale unităţilor Grupului Operativ de Trupe Ruse şi structurilor de forţă din regiunea transnistreană.

Notabil este faptul că fiind invitat de către ministrul Apărării pentru o discuţie, ataşatul militar rus a refuzat să vină “făcând trimitere la nişte probleme”.

“El a refuzat să vină pentru că ştia despre ce este vorba şi nu avea niciun argument pentru asta”, a precizat Anatol Şalaru citat de sursa menţionată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe