Andreea Chiţu, medaliată cu bronz la Grand Slam-ul de la Budapesta

Judoka română a obţinut locul al treilea în limitele categoriei 52 kg, vineri, la turneul de Mare Şlem de la Budapesta (Ungaria), după o luptă cu germanca Amber Ryheul.
Sportiva română Andreea Chiţu.
Sportiva română Andreea Chiţu. (Michael Steele / Getty Images)

Andreea Chiţu a avut un parcurs excelent pe tatami-ul Grand Prix-ului de judo de la Budapesta (Ungaria).

Vicecampioana mondială a ocupat locul al treilea în limitele cat. 52 kg, după ce a dispus în primul tur de Sabiana Anestor (Haiti), în optimi de Larissa Pimenta (Brazilia), în sferturi de Daria Bilodid (Ucraina) - campioană mondială, pentru că în semifinală să se încline în faţa elveţiencei Fabienne Kocher.

Victoria a revenit franţuzoaicei Amandine Buchard, iar Bilodid a ocupat şi ea un loc trei.

Concursul de la Budapesta punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprezentanta noastră ocupând acum poziţia a 24-a în clasamentul mondial al categoriei.

La masculin, sportivul român de origine rusă Petr Zhukov a dispus de kirghizul Artur Te, în primul tur la cat. 66 kg, dar a fost oprit din drum, în optimi, de uzbecul Sardor Nurilaev.

România va mai avea patru reprezentanţi la Budapesta, Ştefania Adelina Dobre (cat. 63 kg), Serafima Moscalu (70 kg), Alexandru Raicu (71 kg) şi Marcel Cercea (81 kg).

La startul competiţiei din capitala Ungariei s-au aliniat 409 judoka din 61 de ţări, 257 la masculin şi 152 la feminin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport