Andreea Chiţu, vicecampioană europeană la Judo

Sportiva română a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de la Praga, în limitele cat. 52 kg, joi, după ce s-a înclinat în ultimul act în faţa italiencei Odette Giuffrida, prin waza ari.
Sportiva română Andreea Chiţu.
Sportiva română Andreea Chiţu. (Michael Steele / Getty Images)

Judoka Andreea Chiţu (32 de ani) a avut o evoluţie extrem de frumoasă la Campionatele Europene de judo desfăşurate în capitala Cehiei, Praga, în această săptămână.

Vicecampioana mondială a reuşit să obţină medalia de argint în limitele cat. 52 kg, joi, după o finală în care s-a înclinat în faţa sportivei din Italia, Odette Giuffrida.

Reprezentanta noastră a trecut în optimi de belgianca Amber Ryheul, în sferturi de rusoaica Natalia Kuziutina, vicecampioană mondială anul trecut, pentru ca în semifinale să o învingă pe spaniola Ana Perez Box.

Medaliile de bronz au revenit belgiencei Charline van Snick, respectiv ibericei Estrella Lopez Sheriff.

Delegaţia ţării noastre este prezentă la Europenele de la Praga cu 13 judoka, opt la masculin şi cinci la feminin.

Vineri şi sâmbătă vor evolua Alexandru Raicu, Adrian Şulcă (ambii la cat. 73 kg), Marcel Cercea (cat. 81 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Eduard Şerban (cat. 100 kg), Luca Kunszabo (cat. 100 kg), respectiv Ştefania Adelina Dobre, Florentina Ivănescu (ambele la cat. 63 kg) şi Serafima Moscalu (cat. 70 kg).

La startul competiţiei s-au aliniat 345 de judoka din 40 de ţări, 209 la masculin şi 136 la feminin.