Andreescu avansează în semifinale şi scrie istorie în ţara frunzei de arţar

Calificare în semifinale pentru Bianca Andreescu după ce a dispus în 3 seturi de jucătoarea cehă Karolina Pliskova (WTA 3) după o oră şi 49 minute de joc, cu scorul: 6-0, 2-6, 6-4.
Bianca Andreescu Pliskova - Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu Pliskova - Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Aclamată şi încurajată din tribune, Bianca a reuşit imposibilul, eliminând încă un cap de serie de la Rogers Cup. Tânăra speranţă a tenisului canadian scrie istorie astăzi, devenind prima jucătoare după 50 de ani care se califică în semifinala Cupei Rogers.

Bianca Andreescu - Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu - Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

După ce Andreescu a dominat primul set cu 6-0, în timpul celui de-al doilea set, acuză dureri şi cere o pauză medicală. Revine bandajată la piciorul drept, pierde al doilea set şi continuă setul 3 vizibil afectată de durere.

Bianca Andreescu Pliskova - Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu Pliskova - Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

A reuşit să câştige pe serviciul adversarei, la 4-4, distanţându-se la 5-4 şi servind pentru punctul care i-a marcat victoria finală.

Karolina Pliskova - Rogers Cup 2019
Karolina Pliskova - Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Bianca va juca pentru un loc în finala turneului de la Toronto contra americancei de origine rusă, Sofia Kenin, Andreescu are un record de carieră 2-1 faţă de Kenin. Se preconizează un meci palpitant, rezultatul partidei decizând care dintre jucătoare va intra în premieră în Top 20 mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport