Andreescu avansează în sferturi, după un meci maraton cu Bertens

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a reuşit o performanţă spectaculoasă la Rogers Cup, învingând-o pe campioana de la Cincinnati de anul trecut, Kiki Bertens.
Bianca Andreescu - K. Bertens  Rogers Cup 2019
Bianca Andreescu - K. Bertens  Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Bianca Andreescu (locul 27 WTA), s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Rogers, după un meci dramatic în care a învins-o pe mult mai bine cotata Kiki Bertens (locul 5 WTA) din Olanda, cu scorul 6-1, 6-7(7), 6-4.

Bianca are o revenire spectaculoasă după pauza de joc de câteva luni din cauza accidentului la umăr. Turneul actual pare să faciliteze o nouă transformare rapidă a Biancăi Andreescu, care a învins-o marţi seară pe canadiana Genie Bouchard şi apoi pe rusoaica Daria Kasatkina, miercuri după-amiază târziu, pe ambele în trei seturi.

În partida cu Bertens, Andreescu a câştigat 82 la sută din puncte pe primul serviciu.

Bianca a dominat în setul 1 şi 3, iar Bertens a câştigat setul 2 foarte strâns, în faţa unui public entuziasmat care îşi încuraja mereu conaţionala.

Tiţa Andrei
Tiţa Andrei (Facebook - screenshot)

Pe parcursul partidei, Andreescu a dat semne de oboseală, acumulată în jocurile precedente.

După meci, Andreescu a vorbit despre planurile sale de viitor. ”Obiectivele mele sunt ca până la sfârşitul anului să fiu printre primii 10”, a spus adolescenta. "Chiar cred că pot face asta, şi pot juca în finala turneului WTA."

În sferturile de finală, Andreescu se va confrunta vineri cu cehoaica Karolina Pliskova, fost număr 1 mondial.