Andrei Andronie, fiul de bancher care a omorât doi oameni cu maşina, condamnat la 7 ani de închisoare

(photos.com)

Andrei Andronie, fiul de bancher care în 2011 a omorât doi oameni cu maşina pe Calea Floreasca, a fost condamnat după trei ani de la comiterea faptei, la 7 ani de închisoare pentru omor din culpă, relatează B1 TV.

Decizia, pronunţată vineri de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Totodată, Andrei Andronie va plăti daune care au fost reduse de la 80.000 euro la 25.000 de euro şi de la 55.000 de euro la 10.000 euro.

Reamintim că tânărul, fiu al unui bancher bucureştean, a omorât în 2011 doi tineri, în timp ce încerca să fugă de poliţişti.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, Andrei Andronie, care se întorcea de la o petrecere într-un club din Centrul Vechi, conducea un autoturism marca BMW pe Calea Floreasca din Bucureşti, când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei.

El nu a oprit la semnalul agenţilor, astfel încât o maşină a Poliţiei a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecţia cu str. Gheorghe Bănciulescu, având o viteză excesivă (estimată la 180 km/h) tânărul a intrat în coliziune cu o altă maşină, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staţionat lângă bordură.

În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv şoferul taxiului Robert Ştefan Micu şi un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei prieteni ai lui Andrei Andronie ce se aflau în maşina acestuia au fost răniţi.

Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat, iar după ce a fost condus la INML a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, Andronie le-a declarat poliţiştilor "că nu îl interesează urmările acţiunii sale, întrucât urmează să plece din ţară fiind student în Olanda", relata la vremea respectiva Agerpres.

După aproape doi ani şi jumătate de la faptă, Andronie a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, iar magistraţii au decis vineri să îl condamne la 7 ani de închisoare.