Andrei Năstase: Se încearcă muşamalizarea şi tărăgănarea demarării anchetei de uzurpare a puterii în stat până la plecarea Parlamentului în vacanţă

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Fiind una dintre victimele interceptărilor telefonice, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a specificat că la capitolul interceptări s-au făcut multiple rapoarte şi statistici, mai ales că este, în opinia oficialului, un fenomen îngrijorător deoarece s-a ajuns la un nivel aproape egal cu cel al Marii Britanii.

Totodată, Năstase, a specificat că a dat o dispoziţie cu privire la anchete ce ţin de interceptările telefonice, dând asigurări că în cel mai apropiat timp opinia publică va afla despre lichidarea poliţiei politice în R. Moldova.

Grav este, potrivit liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, că toate sesizările făcute către Procuratură, instituţie care era obligată să informeze cetăţenii despre faptul că erau supuşi unor asemenea măsuri speciale, au fost ignorate în totalitate.

Astfel, a punctat Andrei Năstase, va insista în continuare pe iniţierea unei cauze penale pe numele fostului procuror general, Eduard Harunjen. Mai mult decât atât, liderul Platformei DA a subliniat că va cere în mod imperativ, ca Procuratura Generală să vină în plenul Parlamentului şi să solicite ridicarea imunităţii procesuale lui Vlad Plahotniuc, bineînţeles complicelui său Ilan Şor, şi al tuturor deputaţilor implicaţi în procesul de uzurpare a puterii în stat. „Doar aşa vom putea să aflăm adevărul.”

„Am observat, atunci când am fost audiat la Procuratura Generală, în cazul denunţului personal cu privire la demararea anchetei de uzurpare a puterii în stat că se încearcă muşamalizarea acestui caz, obstrucţionarea justiţiei din partea actualului procuror general interimar, se încearcă dacă vreţi tărăgănarea acestor procese până când Parlamentul RM va pleca în vacanţă”, a declarat şeful MAI.