Andrei Năstase: Tandemului Plahotniuc - Dodon îi este frică de schimbare

Dodon susţine că nu va promulga legea prin care Legislativul de la Chişinău a decis ca Ziua Europei va fi sărbătorită la 9 mai concomitent cu Ziua Victoriei. Năstase solicită sectorului asociativ să organizeze proteste în contextul problemelor create artificial.
Andrei Năstase, liderul Platformei DA
Andrei Năstase, liderul Platformei DA (facebook.com / Andrei Năstase)

Igor Dodon a condamnat decizia Parlamentul Republicii Moldova care prevede ca în data de 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită şi Ziua Europei care a fost declarată şi sărbătoare naţională. Şeful statului promite că nu va promulga legea respectivă deoarece la 9 mai în Moldova se va sărbători Ziua Victoriei, ”amintirea eroilor strămoşi care au eliberat lumea de fascism fiind sacră” .

În context, Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase susţine că în spatele retoricii geopolitice agresive, a iniţiativelor de modificare a sistemului electoral, a persecuţiilor politice şi a injustiţiei selective, tandemul Plahotniuc - Dodon îşi ascunde frica de schimbare, incapacitatea de a soluţiona problemele vitale ale ţării şi ale oamenilor, de a gestiona crizele generate de natură sau artificial provocate de o clasă politică discreditată.

Năstase îndeamnă sectorul asociativ să preia iniţiativa unor demersuri civice de consolidare şi mobilizare a societăţii, de organizare a unor proteste paşnice, civilizate, de mare amploare, de natură să suplimenteze activităţile şi demersurile noastre politice făcute în interiorul şi exteriorul ţării.

”Doar aşa putem stăvili dezmăţul guvernării hibrid Plahotniuc-Dodon şi a partidelor lor cartel, doar aşa putem scăpa de dictatură, corupţie, sărăcie. Doar aşa vom făuri un veritabil stat de drept”, a conchis politicianul.