Andrzej Duda, la întâlnirea cu Maia Sandu: Sperăm ca după alegerile parlamentare să fie posibilă construirea unui stat de drept în R. Moldova

Maia Sandu şi Andrzej Duda, la Varşovia
Maia Sandu şi Andrzej Duda, la Varşovia (presedinte.md)

Republica Polonă va continua să susţină toate reformele şi procesele democratice din Republica Moldova, a declarat, luni, preşedintele Andrzej Duda în cadrul întrevederii la Varşovia cu preşedintele moldovean Maia Sandu.

„Ţinem pumnii ca aceste alegeri care se apropie să aibă ca rezultat alegerea majorităţii parlamentare, care va permite stabilizarea ţării pe viitor şi desfăşurarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică, pentru atingerea standardelor democratice şi construirea unui stat de drept în Republica Moldova”, a menţionat Andrzej Duda.

Şefa statului i-a mulţumit preşedintelui Poloniei pentru deschiderea de a consolida cooperarea dintre ambele ţări şi pentru ajutorul pe care Polonia l-a oferit Republicii Moldova anul trecut în lupta cu pandemia, atât direct, cât şi prin instituţiile UE.

Aceasta şi-a exprimat convingerea că cele două state au un bun potenţial de colaborare şi la nivel bilateral, în domenii precum modernizarea agriculturii, transformarea digitală a serviciilor publice, dezvoltarea locală şi securitatea cibernetică. „Polonia este pentru noi un model de sprijin eficient al autorităţilor publice locale.”

În cadrul vizitei oficiale la Varşovia, la invitaţia preşedintelui Republicii Polone, Maia Sandu s-a mai întâlnit cu preşedinta Seimului polonez, Elżbieta Witek, şi cu preşedintele Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Părţile au făcut un schimb de păreri despre situaţia politică din Republica Moldova şi apropiatele alegeri parlamentare, despre cooperarea pe subiecte de interes comun, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, şi despre importanţa de a consolida dialogul politic la nivel înalt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe