Angajaţii Casei de Pensii Buzău protestează în stradă. Ameninţă cu o grevă de avertisment

Credite rapide până la salariu
Credite rapide până la salariu (Facebook)

Zeci de angajaţi ai Casei Judeţene de Pensii (CJP) Buzău au organizat luni un nou protest în curtea instituţiei şi cu grevă de avertisment în situaţia în care până miercuri solicitările sindicatelor nu vor fi luate în calcul de către Guvern, relatează Agerpres.

Angajaţii solicită salarii echitabile şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

"Suntem în cea de-a treia zi de proteste. Timp de o oră suntem în curtea instituţiei să ne strigăm nemulţumirile legate de salarii. În continuare asigurăm activitatea cu publicul. Dacă nemulţumirile noastre nu vor fi luate în seamă, pentru miercuri, 22 noiembrie, este programată o grevă de avertisment între orele 8-10. Astăzi suntem peste 30 de angajaţi ieşiţi la protestul spontan", a precizat, pentru Agerpres, Denisa Irimia, unul dintre membrii Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii.

„Solicităm salarii echitabile, condiţii de muncă optime, alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă, plata orelor suplimentare, optimizarea aplicaţiilor informatice şi nu în ultimul rând stabilitatea locurilor de muncă”, a adăugat sindicalista.

Pe parcursul săptămânilor precedente, proteste similare au mai avut loc la nivelul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.