Angela Gheorghiu va fi decorată de Regele Mihai

Soprana Angela Gheorghiu.
Soprana Angela Gheorghiu. (Chris Jackson / Getty Images)

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia "Nihil Sine Deo", ce este acordată personalităţilor marcante care au realizat performanţe de înalt nivel, a anunţat biroul de presă al artistei. Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a 91-a aniversare.

Potrivit site-ului Casei Regale a României, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I.Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Pe de altă parte, cu sprijinul Casei Regale a României, Angela Gheorghiu a realizat zilele trecute o sesiune foto pentru una din cele mai importante reviste glossy americane - More. Potrivit biroului de presă al sopranei, cel care a realizat această sesiune foto este Christian Witkin, unul dintre cei mai importanţi fotografi ai momentului din Statele Unite ale Americii. Supranumit "fotograful celebrităţilor", Witkin a realizat de-a lungul timpului sesiuni foto cu cele mai importante personalităţi de la Hollywood.

Sesiunea foto cu soprana Angela Gheorghiu a fost realizată cu sprijinul Casei Regale a României, spaţiile de desfăşurare fiind Palatul Peleş şi Palatul Pelişor din Sinaia. Sesiunea foto se înscrie în campania pe care Angela Gheorghiu a iniţiat-o personal, de promovare a României şi valorilor sale culturale, la nivel internaţional.

Christian Witkin a spus că soprana română se încadrează într-un gen separat. "La acest moment al carierei mele, atenţia îmi este îndreptată asupra regizorilor de film celebri, atleţi olimpici şi până la stele de cinema. Înainte de a veni în România, am realizat sesiuni foto cu Anthony Hopkins, dar şi cu creatorii celebrului serial «South Park». Angela Gheorghiu iniţiază pentru mine o nouă categorie de artişti. Pentru mine e întotdeauna important să lucrez cu cineva care e foarte bine plasat în domeniul artistic. Am avut şansa nemaipomenită da a sta de vorbă mai pe larg cu Angela Gheorghiu, un lucru extrem de important pentru mine, în momentul în care îmi aleg cadrele şi le corelez cu personalitatea artistului respectiv", a afirmat Christian Witkin. "Am reuşit să captez pe film două laturi ale personalităţii sale: una - cea a intepretului de operă Angela Gheorghiu, şi cealaltă - cea a omului Angela Gheorghiu, cu copilăriile sale, cu drăgălăşeniile sale... Nu ştiam cum se vor «dezvălui» aceste elemente ale personalităţii sale, dar, în final, totul a fost senzaţional. Iar sesiunea a ieşit minunat. Am reuşit să surprind versiunea Angelei Gheorghiu despre feminitate şi frumuseţe", a explicat Witkin.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică.Î n prezent, Angela Gheorghiu se află la Milano pentru seria de spectacole "La Boheme" pe care le va susţine la celebrul Teatru Scala (pe 26 septembrie şi pe 1, 4 şi 8 octombrie).