Angela Merkel ia în considerare producerea vaccinului rusesc anti-COVID în Uniunea Europeană

Prietenia ruso-germană mai verde ca oricând
Cancelarul federal german, Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin.
Cancelarul federal german, Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin. (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Angela Merkel s-a declarat „deschisă” în ceea ce priveşte producerea vaccinului rusesc impotriva virusului Wuhan în Uniunea Europeană, potrivit unui purtător de cuvânt al cancelarului german, citat de CNBC.

Germania a administrat până acum cel mai mare număr de doze anti-COVID dintre cele 27 de state UE.

Uniunea Europeană a fost criticată pentru lansarea târzie a programelor de vaccinare, fiind depăşită de Statele Unite şi Israel.

Merkel a discutat recent măsurile adoptate in Europa cu preşedintele rus Vladimir Putin în timpul unei convorbiri telefonice. Merkel a declarat că este „deschisă ideii unei cooperări bilaterale pentru îmbunătăţirea capacităţilor de producţie (cu vaccinul Sputnik V)”, a afirmat Ulrike Demmer, purtător de cuvânt adjunct al guvernului de la Berlin.

Colaborarea ar avea loc doar dacă Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) ar aproba vaccinul Sputnik V. Potrivit Financial Times, Institutul Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul rusesc, susţine că a administrat până acum peste un milion de doze.

La începutul săptămânii, Germania a anunţat un nou set de impuneri asupra libertăţii de mişcare, şcolile urmând să rămână închise până la 31 ianuarie. Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că „toată lumea” va primi un vaccin anul acesta: „În 2021, vom avea 50 de milioane de doze de la Moderna şi 90 de milioane de doze produse de BioNTech. Numărul este suficient pentru vaccinarea întregii populaţii”. Germania are o populaţie de 83 de milioane de locuitori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe