Angela Merkel intră în carantină după contactul cu un medic infectat. Italia interzice deplasarea

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Europa începe să interzică orice contact între persoane, alunecând către o carantină fără precedent.

Duminică, Germania, care se confrunta cu un număr al cazurilor de infectare cu virus Wuhan în creştere, a anunţat că va interzice adunarea a mai mult de două persoane.

Deşi Germania s-a oprit la limita impunerii carantinei totale, guvernul federal va împiedica cetăţenii să se întâlnească în grupuri cel puţin două săptămâni, excepţie făcând doar familiile şi persoanele care locuiesc într-o casă, a declarat duminică cancelarul Angela Merkel. Restaurantele vor fi închise, cu excepţia serviciilor de preluare şi livrare.

"Nimeni nu vrea să apară în faţa oamenilor şi să discute astfel de reguli", a declarat Merkel scuzându-se la o conferinţă de presă de la Berlin, după o conferinţă video cu liderii regionali.

Merkel s-a aflat în contradicţie cu unele dintre cele 16 landuri ale naţiunii cu privire la modul în care ar fi posibilă stăvilirea epidemiei de virus Wuhan - care a infectat aproape 22.000 de oameni şi a făcut deja aproape 100 de victime în Germania.

Cancelarul - ca şi Trump iniţial - s-a opus unei carantine rigide, temându-se ca o astfel de măsură ar putea fi respinsă, dar doreşte o abordare mai coordonată privind restricţiile din viaţa publică, potrivit unei surse apropiate.

Italia a interzis orice mişcare în ţară, aceasta fiind cea mai recentă măsură pentru oprirea carnajului declanşat de focarul de virus comunist care a ucis deja aproape 5.500 de de persoane.

Potrivit ministerului italian al Sănătăţii persoanele vor fi limitate la municipalitatea în care se află în prezent, dacă nu oferă „motive legate de afaceri sau de sănătate improbabile şi dovedite sau alte probleme urgente”. Măsura se aplică tuturor transporturilor private şi publice.

Noul ordin a urmat decizia premierului Giuseppe Conte de sâmbătă, de a opri temporar toate activităţile de afaceri neesenţiale, întrucât ţara cu populaţie de 60 de milioane se confrunta cu cea mai mare provocare de la cel de-al doilea război mondial. Supermarketurile, farmaciile, băncile şi oficiile poştale şi alte sectoare esenţiale vor rămâne deschise, a spus el.

Duminică Italia, care în ultima lună a devenit epicentrul focarului în Europa, a manifestat o scădere a numărului de cazuri noi - pentru prima dată în ultimele săptămâni - de la 6.557 la 5.560.

La doar câteva ore după ce Angela Merkel a anunţat la TV că Germania va interzice adunarea a mai mult de două persoane, purtătorul de cuvânt al acesteia a spus că Merkel este acum în carantină după ce a avut contact un medic care s-a dovedit infectat cu virusul comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe