Anticoruptie.md: Oleg Melniciuc, învinuit de îmbogăţire ilicită şi trafic de influenţă, a revenit în sistemul judecătoresc

Oleg Melniciuc, judecător din R. Moldova
Oleg Melniciuc, judecător din R. Moldova (jurnal.md)

Anticoruptie.md relatează că Oleg Melniciuc, singurul judecător din Republica Moldova care a ajuns pe banca acuzaţilor pentru îmbogăţire ilicită, a revenit în sistem, deşi are statut de învinuit în două dosare penale, inclusiv pentru trafic de influenţă.

Magistratul activează de mai bine de o săptămână la Judecătoria Chişinău, instanţă care are pe rol unul dintre dosarele intentate pe numele său.

Potrivit sursei citate, Oleg Melniciuc susţine că a revenit în sistem întrucât i-a expirat concediul de îngrijire a copilului, dar şi concediul pentru mai mulţi ani.

Procurorii Anticorupţie susţin că în perioada anilor 2013-2017, activând în funcţia de judecător, Melniciuc ar fi inclus intenţionat date incomplete sau false, în declaraţia de avere şi interese personale. Mai mult, în proprietatea magistratului şi familiei sale ar fi fost depistate bunuri, a căror valoare depăşeşte substanţial mijloacele dobândite legal.

La 6 februarie 2018, Procuratura Anticorupţie i-a intentat magistratului un nou dosar, fiind învinuit de trafic de influenţă în baza plângerii unui bărbat precum că i-ar fi transmis lui Melniciuc o sută de mii de euro pentru rezolvarea unui dosar. Urmărirea penală, în cel de al doilea dosar, nu a fost finalizată.

După reţinerea din vara anului 2017, Oleg Melniciuc a depus cerere pentru concediu de îngrijire a copilului. În martie 2019, concediul i-a expirat, iar magistratul a mai depus o cerere de concediu, din cont propriu, pentru mai multe luni, mai transmite anticoruptie.md.