Antilopă africană nou-născută, surprinsă într-un videoclip emoţionant [video]

Antilopa africană
Antilopa africană (captură video Rumble)

Observarea oricărei fiinţe care se naşte în această lume este o experienţă miraculoasă.

Realizatorul acestui videoclip povesteşte cum, în timpul unui safari recent în Parcul Naţional Kruger, a avut ocazia rară şi specială de a asista la primele momente de viaţă ale unui nou-născut impala (Aepyceros melampus) în sălbăticie. Adorabilele încercări ale nou-născutului de a face primii paşi învăţând să meargă a fost un lucru extraordinar.

Deşi antilopa africană impala este cea mai comună pradă pentru majoritatea prădătorilor mari, strategia de reproducere a speciilor de antilope impala asigură că un număr relativ mare dintre acestea ajunge la maturitate. La sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, care este începutul ploilor de vară, aproape nouăzeci la sută dintre antilopele africane vor naşte într-o perioadă de trei până la patru săptămâni. Mai mult de jumătate din noua populaţie va avea suficient timp pentru a creşte destul de puternică şi suficient de abilă pentru a se sustrage prădătorilor. Deşi mii de nou-născuţi de impala se nasc în această perioadă, este incredibil de dificil să asistăm la naşterea sau la primele momente de viaţă ale unuia dintre aceştia în sălbăticie.

Dar realizatorul videoclipului a avut noroc.

"Într-o dimineaţă senină, în timpul unui safari, ne-am întâlnit cu evenimentul remarcabil prezentat în videoclip. În timp ce observam o turmă de femele impala, am observat brusc în depărtare o femelă care era separată de turmă. Capul femelei se apleca constant şi părea intens ocupată cu ceva. Am schimbat poziţia vehiculului pentru a vedea mai bine ce se întâmplă. Am fost absolut uimiţi când am văzut un impala nou-născut întins pe pământ. Era încă umed şi probabil că s-a născut cu câteva secunde înainte de sosirea noastră. Am decis să surprind acest moment rar întâlnit.

Timpul pe care l-am petrecut cu această mamă şi nou-născutul ei a fost incredibil şi i-am lăsat în pace, ştiind că micuţul are deja o şansă mare de a supravieţui prin faptul că poate fugi împreună cu mama sa. Mama Natură nu încetează niciodată să se distreze".

Videoclipul poate fi vizionat pe pagina Rumble.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură