Antonescu l-ar susţine pe Iohannis la prezidenţiale, dacă ar fi favorit

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat miercuri că Preşedinţia României nu este scopul vieţii sale şi că, dacă se va dovedi că Iohannis are şanse mai mari să câştige alegerile prezidenţiale, atunci ar susţine candidatura colegului său:

"Dacă ajungem în situaţia în care suntem pe pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot Iohannis are în mod clar mai mult ca mine, orice partid se gândeşte şi eu, primul, mă gândesc: să mergem pe cel care are mai multe şanse. Nu e deloc scopul vieţii mele Preşedinţia cu orice preţ. Dacă era aşa, altfel ar fi decurs relaţiile cu PSD. Acum s-a terminat USL, dar de anul trecut am spus clar PSD că dacă dânşii înţeleg prin preşedinte unul cuminte, nu au găsit omul" a declarat Antonescu invitat la Adevărul Live.

Întrebat dacă liberalii analizează posibilitatea unui schimb de candidatură la prezidenţiale, pe modelul Băsescu - Stolojan în 2004, astfel încât Iohannis să devină candidatul pentru Cotroceni al PNL, Antonescu a afirmat că, dacă s-ar lua o astfel de decizie ar respecta-o, însă o astfel de variantă este totuşi foarte puţin probabilă în prezent. Liderul liberal s-a declarat conştient de faptul că Iohannis are un scor foarte bun de încredere în sondaje şi a explicat că nu trebuie făcută confuzie între scorul de încredere al cuiva şi intenţia de vot şi că primarul Sibiului nu are candidatura la preşedinţiei în plan:

"Evident că, dacă s-ar lua o asemenea decizie în partid, nu aş avea decât să o respect. Dar sunt foarte multe elemente care fac - să nu zicem imposibil - dar foarte puţin probabilă o asemenea variantă. Unu, nici eu, nici Klaus Iohannis, nici noi în PNL în general nu confundăm ceea ce de un an de zile s-a practicat, şi anume scorul de încredere al cuiva cu intenţia de vot, la o adică, la prezidenţiale. Klaus Iohannis are una dintre cele mai mari cote de încredere, în continuare cota lui, cel puţin pe cercetările noastre a sporit uşor, nu a fost afectată de conflictul cumva şi în jurul prezenţei lui în Guvern, care a dus la obştescul sfârşit al USL. Dar nu ştim care ar fi intenţia de vot pentru Klaus Iohannis candidat la Preşedinţie, Klaus Iohannis nu are chestiunea asta în agendă", a declarat Antonescu.

O candidatură a lui Iohannis la prezidenţiale, a explicat Antonescu, este posibilă dar extrem de puţin probabilă şi deocamdată nu face parte din planurile PNL:

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne