Antonescu: Ponta a cochetat cu ideea unui Isărescu neutralizat care să oficieze restrâns la Cotroceni

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la postul B1 Tv, că premierul Victor Ponta, care conduce un guvern modest, fără personalitate, a cochetat mult timp cu ideea ca şeful BNR, Mugur Isărescu, să fie viitorul preşedinte al României. În opinia sa, premierul voia „un Isărescu neutralizat care să oficieze restrâns la Cotroceni, în vreme ce domnul Ponta şi PSD guvernau ţara”.

„A fost destul de clar că domnul Ponta nu a acceptat vreodată foarte serios că preşedinţia României ar putea încăpea pe mâna unui alt om politic, de exemplu eu, cel pe care spunea că îl susţine. Asta nu înseamnă neapărat că era hotărât sau că îşi dorea să fie domnia sa candidat. Cred că a cochetat mult cu ipoteza Isărescu, un Isărescu neutralizat care să oficieze restrâns la Cotroceni, în vreme ce domnul Ponta şi PSD guvernau ţara, poate că a sperat la ipoteza unui om neutru politic, provenit din altă zonă, asta cred eu. Guvernul Ponta e foarte mult televizor, (...) guvernarea e modestă, fără personalitate, care nu face opţiuni”, a precizat Crin Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că planul premierului Victor Ponta de a candida pentru scaunul de la Cotroceni este unul vechi, adăugând că a fost surprins de amânarea anunţului oficial privind canidatura sa.

„Părerea mea este că a fost un plan vechi, nu mi s-a părut nimic surprinzător aici, este poate surprinzătoare amânarea anunţului formal, dar probabil că există o echipă de specialişti care aşa îl sfătuieşte pe preşedintele PSD. După părerea mea, primul ministru a avut această intenţie de multă vreme, cred că cel târziu la începutul anului 2013 a apărut această idee. Greu de spus de ce nu a vrut domnul Ponta să fiu vicepremier. (...) Am simţit foarte repede că nu suntem doriţi acolo. Pot să-mi imaginez că au fost oameni cărora nu le-ar fi convenit deloc acest lucru, poate din felul meu direct de a aborda direct foarte multe teme aş fi putut deranja pe unul sau pe altul”, a subliniat Iohannis.

Vorbind despre Guvernul Ponta, Iohannis a precizat că acesta are foarte puţină personalitate: ”Am sperat că vine un guvern cu suflu nou, cu oameni care înţeleg unde s-a greşit în anii 2008, 2009, 2010, oameni care vin cu un concept modern şi vor să schimbe lucrurile care au fost evident greşit abordate. (...) S-a promis o schimbare, s-au promis măsuri economice profunde şi nu s-au făcut. Guvernul are, în momentul de faţă, foarte puţină personalitate, sunt măsuri care se iau de azi pe mâine, se iau măsuri puţine, mai degrabă pe partea socială decât pe partea de încurajare a economiei reale, lucrurile nu au o linie clară”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne