Anunţ neaşteptat la Londra: premierul Theresa May cere alegeri anticipate

Premierul Marii Britanii a anunţat intenţia de a organiza alegeri generale anticipate în luna iunie. May a criticat slăbiciunea din sânul Parlamentului britanic.
Theresa May
Theresa May (Dan Kitwood / Getty Images)

Theresa May şi-a anunţat, marţi, intenţia de a cere organizarea de alegeri anticipate pentru data de 8 iunie.

May a criticat partidele din opoziţie pentru contestarea viziunii guvernului său privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană – proces cunoscut sub numele de Brexit – adăugând că nu este pregătită să lase aceste partide să pericliteze securitatea a milioane de cetăţeni care muncesc în diverse domenii.

Mai mult, May a precizat că slăbiciunea din sânul parlamentului britanic îi va slăbi poziţia în negocierile pentru Brexit.

“Dacă nu desfăşurăm alegeri generale acum, atunci ei îşi vor continua jocurile. Am concluzionat acum că singura cale de a garanta siguranţa este de a declanşa aceste alegeri şi să obţinem suport pentru această decizie”.

Premierul britanic a declarat că va urmări să fie votată miercuri declanşarea alegerilor generale în Parlamentul ţării.

May, care nu a fost aleasă în parlament, a preluat funcţia după demisia fostului premier David Cameron în urma referendumului privind Brexitul de anul trecut.

Premierul a mai precizat că prin aceste alegeri anticipate se doreşte ca ţara să obţină o conducere puternică şi stabilă necesară pentru a duce la capăt separarea de blocul european.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe