Apa si sanatatea

Trebuie să reflectăm foarte seriors asupra necesităţii revenirii   noastre la origini, pentru că corpul uman este compus în proporţie de   80% din apă, care reacţionează la gânduri, emoţii şi cuvinte
Trebuie să reflectăm foarte seriors asupra necesităţii revenirii noastre la origini, pentru că corpul uman este compus în proporţie de 80% din apă, care reacţionează la gânduri, emoţii şi cuvinte (nsad.ru)

Apa este considerata izvorul vietii si fara acest element al naturii este foarte dificil sa ne imaginam existenta tuturor fiintelor vii. Corpul uman este format din 80% apa si aceasta, in mare masura, determina starea sanatatii noastre.

Inca in antichitate, oamenii atribuiau apei proprietati magice. Pentru ei apa nu era doar o substanta lichida. In cercurile de fizicieni, biologi si chimisti exista diverse opinii privind anumite proprietati ale acesteia, cum ar fi „memoria” sa. Insa, oamenii de stiinta au nevoie de dovezi reale in ceea ce priveste aceste proprietati uimitoare si de aceea, pana in prezent, savantii mai multor tari, cum ar fi spre exemplu Rusia, nu recunosc existenta unei ape „structurate”.

Cu toate acestea, stramosii nostri stiau ca apa poarta in sine o forta extraordinara. In antichitate, fetele tinere vara se spalau cu roua de pe ierburi, iar pe timp de iarna beau apa dezghetata, crezand ca aceasta le pastreaza frumusetea. Apa dezghetata este considerata apa "structurata". In timpul congelarii nu sunt distruse doar bacteriile; se elimina si elementele chimice grele, precum si toate informatiile din ea.

In comunitatea stiintifica este vehiculata o teorie protrivit careia, apa sub influenta cuvintelor, gandurilor si atingerilor umane, apa isi poate schimba structura energetica a sa – ea se structureaza si ulterior dobandeste informatiile la care este supusa. In practica medicala, deja de mult timp este folosit efectul memoriei apei.

Recent, in Rusia, si-a sustinut cu succes teza de doctorat la subiectul memoriei apei, doctorul in stiinte biologice, Stanislav Zenin. Orice persoana are capacitatea de a influenta apa de la distanta, determinand-o sa-si modifice structura, in conformitate cu informatiile primite prin copierea tuturor compusilor. Acest lucru este similar efectului de domino. Apa dobandeste proprietati noi.

Faimosul cercetator japonez, Masaru Emoto, ale carui cercetari sunt cunoscute in lumea ntreaga, a fost in stare sa demonstreze modul in care apa reactioneaza la informatiile care ne inconjoara. Folosind o varietate de stimuli (cuvinte, emotii, muzica), Emoto a inghetat apa in eprubete si cu ajutorul unui microscop, a fotografiat infatisarea cristalelor.

Este bine cunoscut faptul ca in natura nu poti gasi doi fulgi de zapada identici. Aceste cristale mici de apa fotografiate de Emoto aveau forma corespunzatoare informatiilor primite. Sub influenta cuvintelor si emotiilor pozitive, se obtineau cristale foarte frumoase de forma corecta, in timp ce sub influenta informatiilor negative cristalele dobindeau o forma urita. Cand rasuna o muzica melodioasa, se formau cristale foarte frumoase, in timp ce muzica hard rock, punk rock si metal, disptrugea apa si determina forme dezgustatoare. De asemenea, apa prelevata din diverse surse arata diferit.

In timpurile stravechi, oamenii stiau despre aceste proprietati ale apei: respectiv incercau sa respecte principiile morale si tindeau spre un control riguros al gandurilor, cuvintelor si emotiilor. Ei nu dadeau friu unor sentimente excesive de manie, furie si brutalitate. Intelegind si respectind legile naturii, anticii traiau in armonie cu ele si prin urmare beneficiau de o stare mai buna a sanatatii.

Trebuie sa analizam serios necesitatea revenirii noastre la origini, deoarece corpul uman in proportie de 80% este compus din apa, care, dupa cum s-a dovedit, reactioneaza la ganduri, emotii si cuvinte. Prin ganduri rele, manie, furie, ne distrugem singuri. Prin urmare, cu cit mai pure sunt gandurile si intentiile oamenilor, cu atit mai buna le este sanatatea.