Apărătoare a drepturilor românilor din Italia: Mulţi din Diaspora nu povestesc cât de greu au câştigat banii, cât au suferit

Liliana Nechita
Liliana Nechita (presshub.ro)

Liliana Nechita trăieşte de 15 ani în Italia şi este o apărătoare activă a drepturilor românilor care muncesc în această ţară. Femeia a discutat cu PressHUB despre greutăţile prin care trec românii din străinătate – şi despre care mulţi din ţară nu ştiu, despre complicitatea statului italian cu cei care exploatează badantele, despre lipsa de interes a statului român, dar şi despre comunism.

“Aş veni în ţară, dar dacă cineva s-ar comporta urât cu mine în administraţia publică sau în sistemul sanitar, aş pleca în Italia imediat.

Abuzurile ‘înfloresc’ în faţa prăzilor lipsite de apărare. E valabil şi pentru România, unii bărbaţi cred că le e permis orice, inclusiv hărţuirea la locul de muncă”, a susţinut Liliana.

De asemenea, femeia consideră că politicienii nu luptă efectiv pentru drepturile oamenilor, adăugând că “noi am obosit să-i împingem de la spate”.

“Au şi pierdut legătura cu noi”, a mai spus Liliana, făcând referire la politicieni.

“Tinerii de azi habar nu au ce înseamnă dictatură şi nu doresc ca ei să afle vreodată direct, dar pentru asta trebuie să recunoască semnele manipulării electorale, semnele dictatoriale ale partidelor şi să fie atenţi, vigilenţi”, a mai transmis Liliana.

Liliana a devenit cunoscută după ce a publicat, în 2014, “Cireşe amare”, o carte în care vorbeşte despre badante, femeile care îngrijesc bătrâni în peninsula italiană.

Interviul integral aici.