Arafat: Un pacient infectat externat la cerere este acum aproape comatos. Altul a fost găsit în stop cardiac

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Internarea bolnavilor în spital e decizia medicilor, este una medicală nu decisă de autorităţi, a subliniat Raed Arafat, într-un dialog aprins cu senatorul PSD Florian Bodog, purtat în timpul dezbaterii pe legea carantinei care are loc în Comisia juridică a Senatului.

Cum Bodog a susţinut că pacienţii infectaţi au dreptul să refuze internarea, Arafat a relatat că pacienţi asimptomatici externaţi la cerere au ajuns apoi în stare gravă.

"La bolanvii care inducându-i în eroare şi asta trebuie să o spun că ei pot să se externeze şi nu trebuie să asculte, să fie internaţi, ultimul caz acum 30-40 minute, mesajul e de la 15.45 - Covid pozitiv, externat la cerere de la Colentina cu simptome minore la data de 6, acum e cu oxigenare 70%, cu dispnee, aproape comatos şi s-a trimis la terapie intensivă ... şi să vedem dacă reuşeşte să îl scoată. Pe altul, acum o zi sau două l-a găsit acasă în stop cardiac şi echipele se expun resuscitând aceşti pacienţi care refuză internarea. Se duc acasă, se ţin până în ultimul moment, nu spun la medici că starea lor se agravează şi apoi sună familiile lor la 112 că sunt în stare gravă", a declarat Arafat, în timpul dezbaterilor.

Raed Arafat a mai subliniat că, potrivit unui studiu făcut la Universitatea Yale, peste 50% dintre infecţiile cu covid sunt cauzate de asimptomatici care au răspândit virusul.

Pacientul asimptomatic poate să transmită familiei şi celor din jur şi atunci decizia a fost internare, a completat şeful DSU.

"Îl laşi acasă cu simptome 3-4 zile şi apoi îl găseşti acasă în stop cardiac. Dacă era în spital, îi salvau viaţa. Asta e informaţia care trebuie să ajungă la populaţie, nu că noi îi închidem în puşcărie."

Raed Arafat a mai declarat că această lege nu este adoptată doar pentru Covid-19.

"Nu vorim numai de Covid, această lege nu e doar pentru Covid. La Covid, ministrul Sănătăţii poate emite ordin în baza acestei legi că asimptomaticii pot sta acasă. Dar sunt alte boli în care dacă nu internezi bolnavul obligatoriu ai lansat o bombă biologică în stradă", a completat medicul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne