Arsenal de muniţii din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în sudul R. Moldova

Muniţie descoperită de genişti
Muniţie descoperită de genişti (gov.md)

Geniştii brigăzii "Dacia" au depistat un arsenal de muniţii lângă oraşul Taraclia. Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, echipa de deminare a unităţii, condusă de locotenent Aliona Bezmăn, a fost solicitată sâmbătă, 19 octombrie, de un grup de muncitori care efectuau lucrări de drenaj în apropierea oraşului Taraclia.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma cercetării terenului, geniştii moldoveni au descoperit 307 proiectile de artilerie, calibrul 76 mm, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai mult decât atât, lucrările de cercetare genistică continuă în zonă, iar la finalizarea operaţiunii de cercetare, muniţiile vor fi transportate la Centrul de Instruire al brigăzii, unde vor fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De menţionat că în cele 10 luni ale anului curent, geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat 7350 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

În acest context, Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe autorităţile locale.

În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe