Asistentă la un spital de boli infecţioase: Vecinii mi-au aruncat clor pe uşa apartamentului, m-au dat afară din magazin

Medic istovit
Medic istovit (facebook.com/Ala Nemerenco)

În aceste vremuri de pandemie de coronavirus, cadrele medicale din România nu au de înfruntat doar pericolul infectării, din cauza lipsei de echipamente şi măsuri de protecţie, dar, în unele cazuri, şi atacuri din partea concetăţenilor lor.

Un astfel de caz este cel al Mihaelei Moga Pal, în vârstă de 44 ani, angajată a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

Concret, asistenta medicală a relatat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cât de rău a fost tratată chiar de către unii dintre propriii vecini de bloc pe motiv că lucrează la spitalul respectiv.

Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase.!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a susţinut Mihaela Pal.

Poliţia a deschis dosar

Potrivit IPJ Galaţi, femeia a fost raportată, la Poliţie, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a informat că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condiţiile legale şi iese din casă, relatează Agerpres.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aflat că femeia nu se află în izolare ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deţine, pentru a-şi proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi.

Patronul magazinului însă nu s-a liniştit, iar miercuri ar fi dat-o afară din magazin. Femeia a sunat la Secţia 2 Poliţie şi a reclamat cazul.

"Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galaţi face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei", au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură