Asistenţi medicali, reţinuţi de autorităţi pentru desfăşurarea unei afaceri la morga unui spital din Constanţa

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa (spitalulconstanta.ro)
Andrei Popescu
28.05.2024

Trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată. Cei trei sunt acuzaţi că au primit bani pentru a urgenta formalităţile de predare a trupurilor persoanelor decedate.

De asemenea, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa au anunţat, luni, că procurorii au început urmărirea penală faţă de trei persoane pentru luare de mită în formă continuată, relatează News.ro.

“Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol» Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, au precizat procurorii.

Potrivit procurorilor, un asistent medical a primit câte 200 de lei în zilele de 10 aprilie, 12 aprilie, 23 aprilie şi 8 mai, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. De asemenea, al doilea asistent medical a primit câte 400 de lei în zilele de 15 mai şi 16 mai, iar cel de-al treilea, câte 500 de lei în zilele de 20 mai şi 21 mai, tot pentru a-şi îndeplini atribuţiile.

“În cursul zilei curente au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor