Assad: Eşecul înfrângerii Statului Islamic va duce la distrugerea Orientului Mijlociu

Apărând campania de lovituri aeriene desfăşurată de Rusia în Siria, preşedintele Bashar al-Assad a declarat că eşecul acesteia ar putea duce la distrugerea întregului Orient Mijlociu.
Preşedintele sirian Bashar al-Assad.
Preşedintele sirian Bashar al-Assad. (Captură Foto)

Eşecul campaniei siriene împotriva Statului Islamic – susţinută de prietenii loiali ai Siriei: Rusia şi Iranul – ar însemna distrugerea Orientului Mijlociu, a avertizat duminică preşedintele sirian Bashar al-Assad, în timp ce Moscova a lansat lovituri aeriene împotriva rebelilor în cea de-a 5-a zi consecutivă.

Adresându-se la postul de televiziune iranian Khabar, preşedintele sirian a declarat că actuala campanie militară rusească ar putea reuşi deoarece este susţinută de Teheran şi dispune de un sprijin internaţional – deşi nu din partea SUA şi a aliaţilor săi arabi, pe care i-a acuzat că au eşuat în propria lor campanie lungă de un an împotriva Statului Islamic. Assad a declarat că motivul acelui eşec este faptul că “un hoţ nu poate fi în acelaşi timp şi poliţistul care protejează oraşul de hoţi.”

Dictatorul sirian a mai declarat că este optimist deoarece creşte presiunea pe guvernele care susţin terorismul şi datorită deciziei lui Vladimir Putin de a forma “o coaliţie care include Rusia, Iranul, Irakul şi Siria”.

Assad a mai susţinut că apelurile SUA şi ale aliaţilor săi arabi şi occidentali ca el să renunţe la putere “nu înseamnă nimic pentru noi”, adăugând că doar poporul sirian ar putea decide cine să îi guverneze.

În acelaşi timp, ministrul britanic de Externe Philip Hammond a susţinut că Marea Britanie nu doreşte ca Assad să facă parte în niciun în fel din viitorul Siriei şi a respins propunerile ruşilor şi iranienilor privind desfăşurarea de alegeri anticipate siriene, în efortul de a pune capăt conflictului din ţara arabă.

Conform ministrului britanic de Externe, Siria se află la mare distanţă de a fi capabilă să desfăşoare alegeri libere şi corecte. “Într-o ţară unde 250.000 de oameni au fost ucişi şi alte 12 milioane s-au refugiat [din calea luptelor] – jumătate în afara ţării lor – cum se poate vorbi despre alegeri libere şi corecte?”, a întrebat Hammond.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe