Asteroid mare survolează planeta noastră

Asteroid
Asteroid (NASA)

În iunie, agenţia spaţială americană a dezvăluit un plan de 20 de pagini cu privire la modul de abordare a obiectelor care trec prin apropierea Pământului (NEO).

Un sondaj public recent a scos la iveală faptul că americanii doresc ca NASA să se concentreze mai mult pe obiecte cereşti periculoase decât pe colonizarea Lunii sau a planetei Marte.

Un asteroid uriaş de două ori mai mare decât turnul Big Ben din Londra a trecut pe lângă Pământ pe 13 noiembrie, a informat NASA ieri.

UN12, care avea o lungime de 790 de metri şi zbura de 30 de ori mai repede decât un glonţ, a survolat Pământul la o distanţă de 1,4 milioane km de Pământ la 1:41 p.m. GMT. În termeni cosmici, distanţa este minusculă.

Asteroidul mare se numără printre alte două obiecte cereşti a căror apropiere de planeta noastră era monitorizată. Unul dintre ele - UH1 2019, cu o lungime de 290 de metri, a trecut pe Pământ cu viteza de 8 km/h.

În ciuda dimensiunii lor impresionante, niciunul dintre asteroizi nu a reprezentat un pericol pentru planeta noastră.

NASA consideră că toate obiectele cereşti care zboară la 150 de milioane de km de Pământ sunt posibile NEO şi, conform estimărilor recente, există 18.000 de obiecte NEO.

Agenţia spaţială monitorizează îndeaproape toate obiectele, evaluând orice pericol potenţial.

Probabil că niciun obiect mare nu va lovi Pământul în următoarele câteva sute de ani, potrivit NASA. Cu toate acestea Agenţia Spaţială Europeană a detectat un asteroid care ar putea lovi Pământul la sfârşitul secolului XXI. Identificat drept SU3 2019, se află pe locul patru în lista celor mai periculoase corpuri cereşti şi s-ar putea să lovească planeta noastră la 16 septembrie 2084.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură