Atac cibernetic asupra băncii JPMorgan expune datele a 83 milioane de clienţi

Sediul Central al Băncii JP Morgan din New York.
Sediul Central al Băncii JP Morgan din New York. (John Moore / Getty Images)

Numele, adresele de domiciliu, numerele de telefon şi adresele de email a 83 de milioane de clienţi au fost expuse când sistemele computerizate ale JPMorgan Chase & Co. au fost recent compromise de hackeri, incidentul fiind una dintre cele mai mari breşe informaţionale din istorie.

Banca a discutat joi despre amploarea breşei dezvăluite anterior, spunând că nu există dovezi că s-ar fi furat numere de cont, parole, ID-uri, date de naştere sau coduri numerice personale.

Banca a adăugat că nu a detectat o „fraudare neobişnuită a clienţilor” legată de acest atac, care a expus informaţiile de contact pentru 76 milioane de gospodării şi 7 milioane de IMM-uri.

Cei mai afectaţi sunt deţinătorii de conturi dar s-ar putea număra printre ei şi foştii deţinători de conturi şi alte persoane care şi-au introdus datele de contact pe site-urile online şi mobile ale băncii.

Experţii în securitate din afara băncii au avertizat că breşa ar putea rezulta într-o amplificare a acestei infracţiuni deoarece escrocii vor încerca, cel mai probabil, să folosească informaţiile furate pentru a se implica în diferite tipuri de fraudă.

Tal Kelin, vice preşedinte al firmei Adallom în securitate cibernetică, a declarat că breşa informaţională ar putea submina încrederea în securitatea băncilor şi a altor companii despre care oamenii presupun că le pot proteja datele împotriva hackerilor.

Totuşi, JPMorgan şi-a sfătuit clienţii pe website-ul său că nu este necesar ca ei să îşi schimbe parolele sau informaţiile de cont.

Purtătoarea de cuvânt a companiei, Patricia Wexler, a declarat că banca nu oferă o monitorizare a creditelor clienţilor săi deoarece nu au fost compromise informaţii financiare, date de cont sau informaţii ce pot duce la identificarea persoanelor.

La sfârşitul lunii august, JPMorgan a declarat că lucrează cu autorităţile americane pentru a investiga unui posibil atac cibernetic. Aşa cum se întâmplă în cazul spargerilor de locuinţe, poate dura până la câteva luni ca victimele atacurilor cibernetice să descopere ce anume şi dacă le-a dispărut ceva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe