Atac israelian a ucis opt persoane în sudul Libanului

O fotografie realizată din satul Tayr Harfa, din sudul Libanului (Getty Images)
D.B.
27.05.2024

Cel puţin opt persoane au fost ucise duminică într-un atac israelian asupra unor sate din sudul Libanului, au declarat surse de securitate libaneze.

Acestea au precizat că două persoane au fost ucise în Aita al-Shaab, trei în Houla, două în Yaroun, precum şi un şofer a cărui motocicletă a fost vizată de-a lungul unui drum principal din Naqoura.

Duminică, Hezbollah a declarat că a deplâns patru dintre luptătorii săi în urma loviturilor israeliene şi că a răspuns la atacuri prin lansarea a zeci de rachete katiuşa către unităţi de rezervă ale armatei israeliene de-a lungul graniţei de nord a Israelului.

Luptele dintre Israel şi Hezbollah, care se desfăşoară în paralel cu războiul de aproape opt luni din Gaza, au fost cele mai intense din 2006 încoace.

Bombardamentele în număr tot mai mare din ambele părţi au alimentat temerile legate de un război mai mare între adversarii puternic înarmaţi.

Hezbollah a declarat, în repetate rânduri, că va înceta focul atunci când se va opri ofensiva israeliană din Gaza, însă este pregătită să lupte în continuare dacă Israelul continuă să atace Libanul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor