Atacurile din Paris: SUA emite o alertă de călătorie la nivel global

Washingtonul a avertizat cetăţenii americani care călătoresc în străinătate în legătură cu “ameninţările teroriste crescute”. Declaraţia are loc după intensificarea atacurilor militante din Europa şi Africa.
Departamentul de Stat din Washington.
Departamentul de Stat din Washington. (Captură Foto)

SUA a emis luni o alertă de călătorie la nivel global, avertizându-şi cetăţenii să devină mult mai atenţi în urma atacurilor fatale din Paris.

“Informaţiile curente sugerează că Statul Islamic, Al-Qaeda, Boko Haram şi alte grupuri teroriste continuă să plănuiască atacuri teroriste în mai multe regiuni”, avertizează Departamentul de Stat într-o postare pe website-ul său.

Citând recentele atacuri din Danemarca, Franţa, Mali, Nigeria şi Turcia, Departamentul a subliniat de asemenea ameninţarea provenită din partea atacurilor comise de aşa zişii “lupi singuratici” asupra adunărilor publice, conform Deutsche Welle.

“Extremiştii au vizat evenimente sportive de amploare, teatre, pieţe publice şi servicii de aviaţie”, mai susţine sursa citată.

Anunţul făcut de SUA are loc după atacurile fără precedent din Paris şi după vânătoarea de suspecţi care a plasat capitala belgiană Bruxelles într-o stare de alertă ridicată.

Departamentul de Stat american mai susţine că există mari şanse ca noi atacuri să aibă loc.

“Cetăţenii americani ar trebui să fie atenţi când se află în locuri publice sau când folosesc mijloacele de transport”, conform avertismentului, care atenţionează americanii să evite mulţimile mari sau locurile aglomerate, şi chiar să fie precauţi în timpul sezonului de sărbători.

Poliţia din ţările europene a fost în stare de alertă ridicată după atentatele din Paris din 13 noiembrie, când bărbaţi înarmaţi şi sinucigaşi cu bombe au desfăşurat o serie de atacuri coordonate în mai multe zone ale capitalei pariziene. Atacurile s-au soldat cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe