Atleta Paula Todoran, cel mai bun sportiv al CSM Zalău

(JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Atleta Paula Todoran a fost nominalizată în acest an, pentru a doua oară consecutiv şi pentru a cincea oară în carieră, cea mai bună sportivă a Clubului Sportiv Municipal Zalău.

Clubul Sportiv Municipal a făcut public în această săptămână clasamentul celor mai buni sportivi din acest an, sportiva anului fiind desemnată atleta Paula Todoran, pregătită de Mirel Seişanu. Cele mai bune rezultate din acest an ale sportivei sunt locul întâi la Campionatul Naţional de maraton, locul întâi la Campionatul Naţional de semimaraton şi locul doi la Campionatul Naţional de atletism, în proba de 10.000 metri.

Paula Todoran a devenit în acest an, în premieră, câştigătoarea Maratonului Internaţional Bucureşti, fiind prima atletă din România care câştigă acest concurs, însă rezultatul nu punctează în clasamentul celor mai buni sportivi ai clubului. Atleta zălăuană a acumulat 34,5 puncte în competiţiile din acest an.

Sportiva antrenată de Mirel Seişanu este urmată în clasament de o altă atletă, Daniela Cîrlan, antrenată de Lorena Boberschi. Daniela Cîrlan a devenit în acest an vicecampioană balcanică la semimaraton, dar şi campioană balcanică, împreună cu echipa României, totalizând 10,5 puncte la cele două competiţii.

Boxerul Adrian Popuţea s-a clasat pe locul trei în clasamentul celor mai buni sportivi la CSM Zalău. Sportivul pregătit de Ioan Dragoş a obţinut locul trei la Campionatul Naţional de seniori, având zece puncte pentru acest rezultat. Tot în acest an, Popuţea a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României, dar acest rezultat nu punctează în clasamentul de la finalul anului.

Un alt sportiv, pregătit de Gheorghe Guşet, Levente Kecskes, ocupă tot poziţia a treia, la egalitate de puncte cu Popuţea. Cel mai bun rezultatul obţinut de acesta în 2014 este locul trei la Campionatul Naţional în proba de săritură cu prăjina. Atletul s-a clasat pe locul trei şi la Campionatul Internaţional al României, dar rezultatul nu a punctat în clasamentul celor mai buni sportivi.

Următoarele locuri sunt ocupate, în ordine, de Raluca Bota — box (campioană naţională), Alina Ştirb — box (vicecampioană naţională), Dumitru Butcovan — radioamatorism (locul doi la Campionatul Naţional Multiband 40m US), Bianca Erdei — box (vicecampioană naţională la tineret), Naomi Ciurte — box (vicecampioană naţională la tineret), Cristian Cherebeneşi — box (vicecampion naţional de cadeţi), Lorena Bere — box (locul trei la Campionatul Naţional de juniori), Dorin Florea — box (locul trei la Campionatul Naţional de cadeţi), Andreea Nerţan — box (locul trei la Campionatul Naţional de juniori) şi Darius Forai — box (locul trei la Campionatul Naţional de cadeţi).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport