Atletism. Alina Rotaru şi Alin Firfirică, pe locul şase la prima etapă din seria World Continental Tour Gold de la Turku

Atleţii români Alina Rotaru şi Alin Firfirică s-au clasat pe locul 6 la săritura în lungime, respectiv aruncarea discului, marţi, la reuniunea internaţională Paavo Nurmi Games, ce se desfăşoară în acest moment la Turku (Finlanda), potrivit site-ului Federaţiei Române de specialitate.
Atleta română Alina Rotaru.
Atleta română Alina Rotaru. (Getty Images)

Doi dintre cei mai valoroşi atleţi din ţara noastră: Alina Rotaru (CSM Bucureşti) şi Alin Firfirică (Steaua Bucureşti), au fost prezenţi, marţi, la reuniunea internaţională Paavo Nurmi Games, desfăşurată la Turku (Finlanda).

Cei doi reprezentanţi ai noştri au reuşit să ocupe un onorant loc 6 la săritura în lungime, respectiv aruncarea discului.

Alina Rotaru (27 de ani), aflată la primul concurs important după perioada de pauză generată de pandemia cu Virus Wuhan, a înregistrat la a patra încercare performanţa de 6,31 m. Celelalte sărituri ale sportivei românce au arătat astfel: 6,29m, 6,25m, 6,12m şi 6,27m.

Podiumul a revenit britanicei Jazmin Sawyers, cu 6,54 m, urmată de compatrioata sa Abigail Irozuru, 6,52 m, respectiv finlandeza Maria Huntington, 6,50 m.

''A fost un concurs greu. Pentru mine, a fost primul concurs cu elanul mare. Dar nu am reuşit deloc să-l controlez şi nici nu a fost nimeni care să mă ajute. Cred că a contat şi diferenţa mare de temperatură. Până acum m-am pregătit la călduri mari, iar la Turku au fost 18-20 de grade. Dar acum nu mai contează. Sunt sigură că următoarele concursuri vor fi mai bune. În 2020, fiecare concurs la care voi participa este un excelent antrenament. Important este să fim cu toţii sănătoşi şi să se mai ridice din restricţii. Îmi pare rău că nu pot veni la Internaţionalele României de la Cluj, dar sper să pot concura la etapa Diamond League de la Stockholm, de la finalul lunii'', a declarat Alina Rotaru.

Alin Firfirică (24 de ani), s-a aflat în faţa celui de-al treilea concurs de după perioada post-izolare.

Atletul pregătit de antrenoarea Daniela Costian, a avut parte de adversari consacraţi la această probă - campionul mondial din 2019, Daniel Stahl, şi cel din 2017, Andrius Gudzius.

Firfirică s-a clasat la rândul lui al şaselea, cu 60,98 metri. Alin a mai aruncat astfel: 59,06m, 60,71m şi 59,23m.

Podiumul probei a arătat astfel: 1. Daniel Stahl (Suedia) – 69,23m, 2. Andrius Gudzius (Lituania) – 66,39m, 3. Kristjan Ceh (Slovenia) – 66,07m. Au concurat şapte sportivi din Suedia, Polonia, Finlanda, România şi Slovenia.

Seria Continental Tour Gold se desfăşoară în lunile august şi septembrie, în opt ţări din Europa, Africa şi Asia, după cum urmează: Turku (Finlanda) – 11 august, Székesfehérvár (Ungaria) – 19 august, Tokyo (Japonia) – 23 august, Silesia (Polonia) – 6 septembrie, Ostrava (Cehia) – 8 septembrie, Zagreb (Croaţia) – 15 septembrie, Nairobi (Kenya) – 26 septembrie şi Nanjing (China) – data va fi stabilită ulterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport