Atletism: CM de la Moscova - Organizatorii pariază pe Usain Bolt şi Elena Isinbaieva

Atletul jamaican Usain Bolt.
Atletul jamaican Usain Bolt. (Streeter Lecka / Getty Images)
Epoch Times România
07.08.2013

Preşedintele Federaţiei ruse de atletism (FAR) şi organizatorul Campionatelor Mondiale de la Moscova, Valentin Balajniciov, pariază pe un nou record mondial al sprinterului jamaican Usain Bolt şi pe o victorie a săritoarei ruse cu prăjina Elena Isinbaieva, la competiţia care va avea loc între 10 şi 18 august, informează agenţia EFE.

"Aş fi fericit dacă Bolt va stabili un nou record mondial. Totul depinde de forma sa fizică. Ceea ce pot spune este că această arenă îi va oferi toate condiţiile pentru a alerga cât mai repede", a declarat Balajiniciov pe stadionul olimpic Lujiniki, gazda Mondialelor de atletism care vor debuta sâmbătă.

Oficialul rus regretă că mult-aşteptatul duel dintre Usain Bolt şi Tyson Gay la 100 m, promovat şi în campaniile publicitare ale Campionatelor Mondiale, nu va mai avea loc, după ce americanul a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping. Balajiciov consideră, însă, că prezenţa lui Bolt, a Elenei Isinbaieva şi a campioanei olimpice şi mondiale la săritura în înălţime Anna Cicerova reprezintă suficiente motive pentru ca iubitorii sportului din Rusia să vină la stadion.

Preşedintele Federaţiei ruse şi-a exprimat, totodată, speranţa că la Mondialele găzduite de ţara sa nu vor fi înregistrate cazuri de dopaj. "Dopajul este o problemă mondială. Există în toate ţările, inclusiv în Rusia. Sunt însă sigur că atleţii care vor veni la Moscova vor concura cu demnitate", a precizat Valentin Balajniciov.

Organizatorii Campionatelor Mondiale de la Moscova aşteaptă o medie de 30.000 de spectatori în fiecare zi de concurs, serviciile ruse de meteorologice anunţând temperaturi plăcute, de aproximativ 24 de grade în timpul zilei, pe durata competiţiei.

Gazdele CM 2013 au acordat o atenţie specială securităţii sportivilor şi spectatorilor, după atentatul produs în timpul maratonului de la Boston, din luna aprilie. "Atentatul de la Boston a reprezentat o mare tragedie şi un şoc pentru lumea, arătând că în anumite zone competiţiile sportive sunt total neprotejate. Acum se acordă o atenţie mai mare măsurilor de securitate. Nu am nicio îndoială că toate structurile implicate în asigurarea măsurilor de securitate îşi vor face datoria iar noi, organizatorii, nu avem avem niciun motiv de îngrijorare", a subliniat preşedintele Federaţiei ruse de atletism.

Recent, rebelii ceceni au ameninţat că au de gând să saboteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din februarie 2014, fapt care i-a alertat pe organizatorii Mondialelor de atletism de la Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor