Australian Open. Elise Mertens, viitoarea adversară a Simonei Halep! Cum comentează românca şi când este programată partida

"Am jucat de mai multe ori, destul cât să ştiu cum joacă şi ce trebuie să fac împotriva ei. Voi fi pregătită pentru acest meci. Va trebui să lupt.." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (28 ani, 3 WTA), cap de serie numărul 4 la Australian Open, şi-a adjudecat prezenţa în optimile de finală ale competiţiei de la Melbourne, după ce a învins-o, sâmbătă, pe Iulia Putinţeva (Kazahstan, locul 38 WTA, clasament maxim: 27 WTA / februarie 2017, 25 de ani), cu scorul de 6-1, 6-4.

"Mă aşteptam la un astfel de meci. Ştiam cum joacă.. a jucat mai tare pe forehand decât mă aşteptam. Ştiam că trebuie să atac pe serviciul ei, să servesc bine, deoarece returnează foarte bine. Cred că mi-am îmbunătăţit serviciul, iar returul arată destul de bine, vin la fileu, mi-am inclus câteva scurte în jocul meu, deci e un mare pas înainte. Sunt mulţumită de jocul meu'', a declarat fosta lideră mondială, care în urma acestei victorii va urca un loc în ierarhia mondială WTA, începând de săptămâna viitoare.

Următoarea adversară a reprezentantei noastre la Australian Open, va fi belgianca Elise Mertens (24 ani, 17 WTA), cea din urmă obţinând calificarea în faza superioară a tabloului principal de simplu după ce a dispus în trei seturi de americanca Cici (Catherine) Bellis cu 6-1, 6-7 (5), 6-0.

"Am jucat de mai multe ori, destul cât să ştiu cum joacă şi ce trebuie să fac împotriva ei. Voi fi pregătită pentru acest meci. Va trebui să lupt. Chiar dacă ea joacă foarte bine, voi fi pregătită pentru asta. Ea luptă până la final, nu renunţă niciodată. Are un joc bun, joacă repede, aproape de linia de fund'', a spus campioana de la Wimbledon.

În confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Halep conduce cu 2-1.

Constănţeanca a câştigat de două ori în 2018, în optimi la Roland Garros (6-2, 6-1) şi în turul al doilea la Madrid (6-0, 6-3), belgianca impunându-se în 2019 în finala de la Doha cu 3-6, 6-4, 6-3.

Partida este programată luni dimineaţa în România, ora României 2.00. Jocul dintre cele două va avea loc pe Rod Laver Arena, arena principală de la Australian Open.