Australian Open. Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk învinse de campioanele en-titre la Melbourne

Perechea româno-ucraineană a cedat în penultimul act al competiţiei de la Antipozi în faţa sportivelor din Cehia, Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, în două seturi identice, scor final 6-2, 6-2.
Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk la Australian Open.
Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk la Australian Open. (Captură foto)

Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk (Ucraina) au avut meci dificil cu cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, campioanele en titre, vineri, în lupta pentru marea finală a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Cele două iubitoarea ale sportului alb, care veneau după un meci destul de istovitor cu Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia), au cedat, vineri, în penultimul act, în faţa campioanelor de anul trecut, cu scorul de 6-2, 6-2. Partida a durat 78 de minute.

Pentru Ruse şi Kostiuk, ediţia din acest an a fost cea mai bună performanţă a lor la un turneu de Mare Şlem. Ele s-au ales cu un cec de 210.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA la dublu.

În finală, cehoaicele se vor duela cu niponele Shuko Aoyama/Ena Shibahara, care s-au calificat pentru prima oară în ultimul act al unui Grand Şlam după victoria cu 6-2, 7-6 (9/7) în faţa americancelor Coco Gauff/Jessica Pegula.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport