Australian Open. Garbine Muguruza, următoarea adversară a Simonei Halep la circuitul de la Melbourne

Simona Halep se va duela pentru calificarea în marea finală a primului Grand Şlam al anului cu tenismana Garbine Muguruza (32 WTA). Românca a trecut în sferturi de Anett Kontaveit (Estonia), iar spaniola de Anastasia Pavliucenkova (Rusia).
Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza.
Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza. (Getty Images)

Simona Halep (28 ani, 3 WTA) o va avea ca oponentă în semifinalele Openului Australiei pe sportiva din Spania, Garbine Muguruza (26 ani, 32 WTA).

Dubla campioană de Grand Slam (Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019) şi-a asigurat prezenţa în careul de aşi a circuitului australian după ce a dispus în două seturi, scor 6-1, 6-1 de estonianca Anett Kontaveit (24 ani, 31 WTA) în doar 53 de minute de joc efectiv. Este a doua prezenţă din carieră a reprezentantei noastre în această fază a competiţiei după cea din 2018 când a jucat finala cu Caroline Wozniacki şi unde a pierdut în trei seturi, într-un meci dramatic.

Garbine Muguruza a obţinut şi ea un loc de cinste în ultimele patru sportive ale tabloului principal de simplu. O premieră pentru campioana iberică.

Miercuri, în sferturile de finală, aceasta a trecut cu 7-5, 6-3, de rusoaica Anasasia Pavliucenkova (30 WTA). Partida a durat o oră şi 33 minute de joc efectiv.

"Sunt foarte încântată să joc mâine din nou. O iau meci cu meci şi vom vedea ce va fi. Cred că va fi un meci dificil cu Simona, aşa e mereu când joci cu o sportivă din top 5. E o semifinală şi mă aştept la un meci dificil. Mă aştept la o nouă luptă dificilă. Simona e foarte solidă, are un joc consistent de câţiva ani", a declarat Muguruza, la rândul ei dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017).

În confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb Muguruza conduce cu 3-2.

Meciul va avea loc joi dimineaţă, de la ora 6:30 (ora României).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport