Australian Open. Mihaela Buzărnescu, în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de simplu

Jucătoarea română a câştigat duelul cu americanca Claire Liu cu scorul de 7-6(6), 2-6, 6-4, succes ce o apropie la un meci distanţă de calificarea pe tabloul principal de simplu a primul turneu de Mare Şlem al anului.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (32 ani, 137 WTA) a reuşit să se califice în ultima rundă a calificărilor pentru tabloul de simplu al primului circuit de Grand Slam al anului - Australian Open.

Românca, cap de serie numărul 22, a dispus în trei seturi de sportiva din Statele Unite, Claire Liu (20 ani, 2218 WTA), scor final 7-6 (6), 2-6, 6-4. A fost un meci foarte disputat, câştigătoarea duelului dintre celor două iubitoare ale sportului alb fiind stabilită după două ore şi 53 de minute de joc efectiv.

Reprezentanta noastră a avut un start excelent de partidă, a alergat foarte bine, a intuit inteligent jocul adversarei, după lupte grele aceasta adjudecându-şi primul set.

A condus cu 2-0 şi 4-1, dar a fost egalată, 4-4. Mihaela a ratat o minge de set la 5-4, apoi a fost condusă cu 6-5, dar a dus setul în tiebreak, unde s-a impus cu 8-6, după ce americanca a avut 5-2 şi a ratat două mingi de set la 6-4.

Americanca şi-a luat revanşa în setul secund pe care l-a câştigat cu 6-2.

În decisiv, românca a reuşit să salveze mai multe mingi de break, încheind pozitiv socotelile cu oponenta sa graţie unui serviciu superior.

Următoarea oponentă a Mihaelei va fi tot o americancă - Whitney Osuigwe (18 ani, 161 WTA), cea din urmă asigurându-şi la rândul ei prezenţa în această fază a calificărilor după succesul înregistrat în faţa australiencei Olivia Gadecki, cu 6-2, 6-4.

România are deja cinci jucătoare calificate direct pe tabloul principal la Melbourne, Simona Halep (2 WTA), Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Begu (78 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA).

Calificările vor avea loc în perioada 10-13 ianuarie, iar turneul Australian Open se va desfăşura între 8 şi 21 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport