Australian Open. Simona Halep trece de belgianca Elise Mertens şi se califică în sferturi la Melbourne (video)

Fosta lideră mondială a obţinut biletele pentru al patrulea sfert de finala la turneul de la Antipozi după o victorie dificilă în faţa unei adversare care a arătat o evoluţie extrem de solidă.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (28 de ani) continuă forma excelentă la primul turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open.

Reprezentanta noastră s-a calificat în sferturile de finală graţie succesului înregistrat, luni, în faţa sportivei din Belgia, Elise Mertens (24 ani, 17 WTA). Duelul a fost unul destul de dificil, românca având nevoie de toată artileria pentru a o scoate din joc pe adversara sa.

Partida s-a terminat cu scorul de 6-4, 6-4 după o oră şi 37 de minute de joc efectiv.

"Sunt fericită că sunt din nou în sferturi. Am jucat cu ea în finala de la Doha şi am pierdut, aşa că ştiam că trebuie să stau concentrată şi motivată pe toată durata jocului. Am fost puţin nervoasă, dar am fost suficient de puternică pentru a câştiga.", a declarat dubla campioană de Grand Slam la finalul partidei (Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019).

În confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Halep conduce acum cu 3-1.

Constănţeanca a câştigat de două ori în 2018, în optimi la Roland Garros (6-2, 6-1) şi în turul al doilea la Madrid (6-0, 6-3), belgianca impunându-se în 2019 în finala de la Doha cu 3-6, 6-4, 6-3.

Simona va primi un cec în valoare de 525.000 de dolari australieni şi 430 de puncte în ierarhia întocmită de Asociaţia de Tenis Feminin.

Viitoarea oponentă a sportivei de la malul Mării Negre va fi estonianca Anett Kontaveit, care a trecut la rândul ei de poloneza Iga Swiatek cu 6-7 (4), 7-5, 7-5.

Odată cu calificarea în sferturile de finală, Simona are asigurată poziţia a doua în clasamentul WTA, ce va fi dat publicităţii pe 3 februarie.