Austria introduce controale la graniţa sa cu Ungaria

După ce Germania a reintrodus controale vamale la graniţa sa cu Austria, a venit şi rândul austriecilor să impună controale similare la graniţa cu Ungaria.
Sute de refugiaţi se adăpostesc într-o parcare din Salzburg în drumul lor spre Germania. (Captură Foto)
Andrei Popescu
16.09.2015

Miercuri, Viena şi-a intensificat controalele la frontiera cu Ungaria, după ce Germania a decis la rândul ei să reintroducă controalele la graniţa cu Austria, amplificând astfel presiunea asupra autorităţilor austriece.

Măsurile care au intrat în vigoare la miezul nopţii în Austria sunt temporare şi în conformitate cu regulamentele UE privind “menţinerea ordinii publice”, conform Deutsche Welle.

Agenţia de Presă Austriacă (APA) a raportat că între 2.500 şi 3.000 de imigranţi încă pornesc din Austria către Germania în fiecare zi. În plus, vicecancelarul austriac Reinhold Mitterlehner a declarat că situaţia este dificilă.

Un tren a plecat marţi seara din Salzburg către München, având la bord 700 de imigranţi. De asemenea, s-a raportat că unele trenuri transportă refugiaţi în mod direct din Viena către oraşul bavarez Passau, sau chiar în nordul Germaniei.

Ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner a declarat că nicio persoană care fuge de război sau persecuţie nu va fi întoarsă în Ungaria, în ciuda introducerii controalelor vamale. Mikl-Leitner a declarat pentru ORF că sirienii şi ceilalţi imigranţi aflaţi în pericol ar putea să ceară în continuare azil în Austria sau să călătorească în Germania.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor