Auto: Semne de întrebare în legătură cu starea lui Michael Schumacher

Michael Schumacher (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
30.12.2013

Multiplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, victima unui accident de schi în staţiunea Meribel din Alpii francezi, a suferit un traumatism cranian grav, iar informaţiile legate de starea sănătăţii sale sunt contradictorii.

Pilotul german, care urmează să împlinească 45 de ani pe 3 ianuarie, a fost transportat iniţial cu elicopterul la un spital local, de unde a fost transferat ulterior la o clinică din Grenoble, pentru un examen medical amănunţit. În momentul accidentului, "Schumi" schia în compania fiicei sale în vârstă de 14 ani, într-un sector aflat în afara pistei staţiunii. El s-a lovit cu capul de o piatră în momentul căderii şi, în ciuda faptului că purta cască de protecţie, şi-a pierdut pentru scurt timp cunoştinţa.

Deşi reprezentanţii staţiunii Meribel şi cei ai Jandarmeriei montane franceze au precizat că viaţa lui Schumacher nu este în pericol, cotidianul regional "Le Dauphine Libere" susţine că starea campionului s-a înrăutăţit între timp, fiind chemat de urgenţă de la Paris profesorul Gerard Saillant, un reputat expert în chirurgie craniană, fondator al "Institutului creierului" din Franţa.

Saillant este un prieten apropiat al lui Schumacher şi al fostului şef al echipei Ferrari, Jean Todt, actualul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria "Marelui Circ", cu şapte titluri de campion mondial cucerite între 1994 şi 2004, perioadă în care a câştigat 91 de Mari Premii de Formula 1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor