Autorităţile Capitalei, pregătite în proporţie de 75% pentru iarnă

An de an, primii fulgi de zăpadă par să prindă autorităţile Capitalei total surprinse de faptul că a nins. În acest an însă, autorităţile se vor pregăti pentru ninsori la ora actuală fiind nepregătite doar în proporţie de 25%.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Autorităţile Capitalei sunt pregătite în proporţie de 75% pentru iarna ce vine, a anunţat, marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei întâlniri cu responsabilii pentru deszăpezire.

„Este vorba despre 582 de utilaje, aproape 3.000 de operatori şi peste 34.000 de tone de material derapant (...) Cred că suntem pregătiţi (n.r - de iarnă) în proporţie de 75%” (...). Vreau, în acest an, să avem o deszăpezire impecabilă. Trebuie să ne pregătim încă de pe acum, nu atunci când va începe deja să ningă. Am luat o măsură, în premieră. Vom verifica, în teren, dacă utilajele declarate de companiile de salubrizare există nu doar pe hârtie”, a declarat Firea, în cadrul întrevederii cu responsabilii pentru deszăpezire.

Totodată, Firea a susţinut că îşi doreşte ca în acest an deszăpezirea să fie exemplară, sens în care cere companiilor să îşi redimensioneze efectivele umane şi utilajele pentru a realiza un serviciu de calitate şi a anunţat că împreună cu primarii de sector vor efectua controale inopinate.

Nu în ultimul rând, primarul a precizat că în perioada următoare vor avea loc antrenamente, simulări în teren, pentru a se vedea care este timpul de reacţie în cazul instituţiilor.