Autorităţile de la Chişinău livrează un nou lot de vaccinuri anti-COVID-19 cetăţenilor din Transnistria

(Getty Images)

Autorităţile de la Chişinău vor preda centrelor de sănătate din regiunea transnistreană 5104 doze de vaccin anti-Covid, dintre care 2004 doze de Pfizer şi 3100 doze de Johnson, procurate de către Guvernul Republicii Moldova.

Din toate loturile de asistenţă umanitare oferite Republicii Moldova, dar şi din achiziţiile efectuate din resurse bugetare, autorităţile în mod proporţional au redistribuit locuitorilor domiciliaţi în stânga Nistrului şi municipiul Bender aproximativ 190 de mii de doze de vaccin împotriva virusului chinezesc.

De asemenea, pentru întreţinerea serviciilor exemplare şi vindecarea grabnică a celor infectaţi, regiunii transnistrene pe lângă vaccin i s-au transmis şi multiple loturi umanitare ce conţineau echipamente de protecţie individuală şi aparataj medical performant.

Guvernul moldovean mai informează că în zilele apropiate este preconizată înmânarea unui nou lot de ajutor umanitar locuitorilor din stânga Nistrului şi municipiului Bender, în număr de 500 de mii de măşti de unică folosinţă, 240 de mii de aparate de respirat şi 50 de mii de teste rapide de detectare a antigenului SARS cov-2.

Chişinău va continua să contribuie la bunăstarea şi ocrotirea sănătăţii locuitorilor din regiunea transnistreană prin toate mecanismele posibile.

Pe 7 septembrie, în R. Moldova au fost confirmate 850 de cazuri noi de infectare cu virusul Wuhan, iar tendinţa de creştere continuă se se accentueze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe