Avalanşă într-o staţiune de schi din Rusia Arctică: 4 clădiri îngropate de zăpadă, 3 corpuri recuperate

Avalanşă în Rusia
Avalanşă în Rusia (Russian Emergencies Ministry/Handout via Reuters)

Trei persoane au fost ucise în urma avalanşei care a căzut vineri, 8 ianuarie, peste o staţiune de schi de lângă oraşul arctic Norilsk, a declarat sucursala locală a ministerului serviciilor de urgenţă din Rusia.

Misiunile de căutare şi salvare care au implicat 242 de persoane şi 29 de vehicule, au găsit corpurile a doi adulţi şi pe cel al unui copil a declarat ministerul rus, sâmbătă, într-un comunicat. Un băiat de 14 ani a fost, de asemenea, internat pentru degerături.

Condiţiile meteorologice nefavorabile, inclusiv furtuni de zăpadă şi vânturi puternice, au complicat munca salvatorilor, au declarat serviciile de urgenţă într-un comunicat.

Imagini video au arătat personalul serviciilor de urgenţă şi voluntarii care s-au luptat cu vânturi puternice şi condiţii de îngheţ pe tot parcursul nopţii pentru a dezgropa clădirile îngropate sub zăpadă şi gheaţă.

Norilsk este un oraş cu 180.000 de locuitori situat la 300 km în cercul polar arctic. Avalanşa a acoperit o suprafaţă totală de 300 de metri pătraţi, conform administraţiei complexului turistic Gora Otdelnaya citată de agenţia de ştiri TASS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură