Avioanele de luptă israeliene bombardează din nou Fâşia Gaza

Răspunzând la un presupus proiectil lansat din Fâşia Gaza în Israel, avioanele de luptă israeliene au desfăşurat trei raiduri aeriene în enclava asediată. Nu au fost raportate pe moment victime.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Captură Foto)

Avioanele de luptă ale Israelului au desfăşurat trei raiduri asupra unor zone din Fâşia Gaza.

Primul atac aerian a vizat o zonă deschisă la nord-vest de oraşul Beit Lahia în primele ore ale dimineţii de joi, a raportat agenţia de ştiri în limba arabă Safa.

Cel de-al doilea atac a vizat zona Shima’a situată la nord-vest de Beit Lahia, provocând un incendiu, iar cel de-al treilea atac a lovit cartierul Shuja’iyya din Gaza City.

Nu s-au semnalat deocamdată rapoarte privind posibile victime.

Loviturile aeriene au avut loc la câteva ore după ce Tel Aviv-ul a susţinut că un proiectil a fost lansat din enclava de coastă şi a lovit o zonă deschisă în consiliul regional Eshkol. Aparent proiectilul nu a provocat nicio pagubă.

Regimul israelian a adăugat Siria pe lista sa de ţinte aeriene obişnuite, atacând partea siriană a Înălţimilor Golan, unde armata siriană se luptă cu militanţii Takfiri.

Marţi, avioanele de luptă israeliene au vizat poziţii ale artileriei guvernului sirian, susţinând că mai multe proiectile au fost lansate din Înălţimile Golan în teritoriile palestiniene ocupate.

Siria susţine că Israelul ajută grupurile jihadiste care operează în interiorul ţării măcinate de război civil. Armata siriană a declarat că a confiscat în repetate rânduri arme de producţie israeliană de la grupurile înarmate.

Armata siriană a declarat că a doborât, în această săptămână, un avion de luptă şi o dronă israeliene după un atac desfăşurat de Tel Aviv asupra poziţiilor armatei siriene în sudul ţării.