Avion al NASA survolează în mod repetat falia San Andreas, conspiraţioniştii sar în aer

Falia San Andreas
Falia San Andreas (wikipedia.org)

NASA pare să fi trimis un avion de observaţie Douglas DC-8 plin de echipamente ştiinţifice, peste falia San Andreas, o zonă tectonică extrem de sensibilă din California.

Avionul a fost reperat zburând extrem de jos deasupra solului peste Altadena şi sudul Californiei pe 22 iulie, la câteva săptămâni după ce Valea Searles din California a fost lovită de două seisme cu magnitudinea 6,4 şi 7,1 în 24 de ore pe 4/5 iulie.

Purtătorul de cuvânt al NASA, Kate Squires, a declarat pentru CBS Los Angeles că avionul desfăşura o misiune pentru a studia efectele fumului asupra calităţii aerului.

Dar NASA este cunoscută pentru comunicatele prin care încearcă să muşamalizeze realităţi sensibile, fiind una dintre agenţiile americane cu cel mai scăzut nivel de credibilitate în rândul populaţiei. Comunicatul agenţiei a fost primit cu mare scepticism de către public.

Departamentul şerifului din Los Angeles a declarat că avionul, cu identificatorul NASA817, a decolat de pe aeroportul regional Palmdale, California, apoi a survolat 3 mii de kilometri peste California Centrală şi Nevada şi apoi a aterizat pe aeroportul Boise, Idaho.

Publicaţia Metro a raportat că locuitorii au fost uimiţi de altitudinea mică de survol a avionului.

"A fost puţin înfricoşător. Nu ştiai dacă nu cumva va ateriza", a declarat reporterul CBS, Jasmine Viel, care făcea naveta când avionul a trecut deasupra sa".

Site-urile conspiraţioniste s-au grăbit să afirme că aeronava studia falia San Andreas pentru a găsi date privind un eventual cutremur.

Tyler Glockner de la canalul de Youtube Secureteam10, care în general publică informaţii despre activitatea OZN-urilor, a sugerat într-un videoclip că avionul monitoriza activitatea seismică de-a lungul faliei. Glockner a spus că guvernul ar putea să se pregătească pentru următorul mare cutremur.

"Un avion NASA înregistrat a fost observat făcând zboruri în zig-zag în apropierea şi peste falia San Andreas", a spus el în clip. "Scanează terenul ca şi cum ar încerca să obţină mai multe date despre ceea ce se întâmplă dedesubt. Ce se întâmplă? Ce ştiu ei, şi noi nu, se pregătesc pentru ceva?"

O anchetă a publicaţiei Natural News privind geolocalizarea centralelor nucleare din California dezvăluie că cinci dintre ele au fost construite în imediata apropiere a faliei San Andreas, unele fiind ridicate chiar în mijlocul zonelor fierbinţi, având până la 50% şanse de cutremur sever la fiecare 30 de ani.

O centrală nucleară - Diablo Canyon, care produce 2.160 de megawaţi - a fost construită pe coastă, lucru care o face extrem de vulnerabilă la tsunami-uri de genul celui care a lovit centrala Fukushima-Daiichi pe 03.03.2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură