Avion de luptă rusesc interceptează în mod “agresiv” un avion de recunoaştere american deasupra Mării Baltice

Un bombardier rusesc Su-27 Flanker a tăiat calea unui avion de luptă american deasupra Poloniei.
Un bombardier rusesc Su-27 Flanker a tăiat calea unui avion de luptă american deasupra Poloniei. (Captură Foto)

Într-o manevră care aduce aminte de Războiul Rece, un avion de luptă rusesc a interceptat marţi în mod “agresiv” un avion american deasupra Polonei, susţine Pentagonul.

Înregistrând o plângere oficială în privinţa Rusiei, Departamentul de Stat american a declarat că un avion de recunoaştere american RC-135U zbura în apropiere de spaţiul internaţional al Mării Baltice când un avion rusesc SU-27 Flanker i-a tăiat calea, conform Daily Mail.

Oficialii de la Pentagon au criticat mişcarea ca fiind “neprofesională” şi “nesigură”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Mark Wright, a declarat la CNN că avionul rusesc a desfăşurat “manevre agresive” la o viteză mare şi la mică distanţă de avionul american.

Rusia a respins afirmaţiile Pentagonului că ar fi fost vorba de o interceptare deliberată şi agresivă.

Agenţia rusă de ştiri Sputnik a raportat că avionul rusesc s-a deplasat de jur împrejurul avionului american pentru a determina care este numărul acestuia de cod notat pe coadă, din moment ce transponderul i-ar fi fost închis – afirmaţii respinse de Pentagon şi Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA.

Incidentul a avut loc la aproape un an după ce oficialii de la Pentagon au acuzat că un avion de luptă rusesc a zburat în mod intenţionat la o distanţă de doar 30 de metri în faţa botului unui avion american de spionaj deasupra Mării Okhotsk, între Rusia şi Japonia, susţine Daily Mail.

În plus, în august 2014, un avion de spionaj al forţelor aeriene americane a evitat un incident cu un avion militar rusesc deasupra spaţiului aerian suedez.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.